دكتر 'وحید چگنی' روز چهارشنبه در حاشیه سمینار محیط زیست دریا در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در گفت و گو با ایرنا افزود: برای ساخت كشتی اقیانوس پیما بالغ بر 100 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
وی بدون اشاره به زمان آغاز ساخت ایم كشتی اقیانوس پیما تصریح كرد: كشور ما دارای منافع راهبردی در قطب جنوب هست و باید بتواند از این منافع خود استفاده كند ولی تا به حال از این منافع طبیعی استفاده نكرده ایم.
دكتر چگنی اظهار كرد: باید برنامه ریزی به سمتی باشد كه بتوانیم از این منافع استفاده بكنیم و این مستلزم آموزش نیروی انسانی ، خرید و ساخت تجهیزات ، سازماندهی و برنامه ریزی در این زمینه است.
وی در زمینه لزوم پژوهش های دریایی گفت: برای توسعه كار پژوهش دریایی كشور به پنج فروند كشتی تحقیقاتی از جمله یك فروند در خلیج فارس و دریای عمان، خزر و دو فروند در آبهای بین المللی در اقیانوس هند مورد نیاز است.
رییس مركز ملی اقیانوس شناسی با بیان این كه با توجه به وسعت آبی كه در كشور و جهان وجود دارد، ساخت یك كشتی تحقیقاتی كفایت نمی كند، از آغاز به كار مركز داده های اقیانوسی دریایی خبر داد.
وی با بیان اینكه این مركز ، رسما كار خود را از یك ماه پیش آغاز كرد، اظهار كرد: به طور كلی در كشور یك كمیته ملی اقیانوس شناسی متشكل از تعدادی ارگان های دریایی و نمایندگان دانشگاه های دریایی وجود دارد.
وی افزود: موسسه ملی اقیانوس شناسی در چهار ایستگاه پژوهشی چابهار، بوشهر، نوشهر و بندرعباس فعالیت دارد.
ك/3 7100/646